Batjes 2021 – Zilleghem Tegoare

 

Het persbericht is hier terug te vinden.

Batjes 2021 Zilleghem Tegoare gaat door op 13-14-15 augustus 2021, al zal dat nog steeds met enkele beperkende maatregelen zijn. Zo zullen mondmaskers en alcoholgel nog niet uit het straatbeeld verdwenen zijn en zullen optredens zittend georganiseerd moeten worden.

De enige mogelijke oplossing is een “gecontroleerd coronaproof dorpsfeest” te organiseren op een centrale locatie dat gemakkelijker te beheren valt.

Daarom hebben 6 lokale organisaties (Volleybalclub Packo, Chiro Zedelgem Dorp, Oudercomité VBS Zedelgem-dorp, Kunst & Vermaak, Sint-Jorisvrienden en Batjes Zedelgem vzw) beslist om de handen in elkaar te slaan en ZILLGEHEM TEGOARE samen te organiseren op de parking schoolplein.

Wie dacht dat er dit jaar alweer geen avondmarkt, piconbar, BBQ of hesp aan het spit zou zijn, komt bedrogen uit! Bijna alle traditionele initiatieven, met uitzondering van de jaarlijkse fuiven, zijn terug van weg geweest. Al wie dus afzakt naar het schoolplein tijdens de Batjes 2021, steunt meteen de 6 Zedelgemse organisaties!

 

Tal van optredens

Het schoolplein wordt een waar festivalplein… heel wat optredens staan op het programma.
Op vrijdagavond starten we met coverbands Out Of Service en Noise Tit.
Op zaterdag wordt er animatie van Komtuveu alsook het optreden van coverband Dust voorzien.
Op zondag om 11u klinken we tegoare op het Zedelgems Aperootje tijdens het optreden van coverband Reboot, die opnieuw een thuismatch spelen. In de namiddag zet de harmonie Kunst & Vermaak zijn beste beentje voor. Chris Corn, bekend van The Voice van Vlaanderen, zet de avond in en afsluiten doen we met Mr. O & The Havanas. Tussenin wordt de ambiance erin gehouden door verschillende DJ’s waaronder onze eigen Zedelgemse huis DJ MusicMaster Ward.

 

Opnieuw echte sportwedstrijden dit jaar!

Op vrijdag opent de Grote Prijs Batjes Zedelgem, een wielerwedstrijd doorheen Zedelgem-dorp, traditioneel de Batjes. Start en aankomst zijn voorzien aan Café De Mote.
Op een vernieuwd parcours wordt de #BatjesloopZedelgem2021 op zaterdag georganiseerd. Start en aankomst zijn voorzien op het schoolplein. Wie zin heeft om in het verkeersvrije Zedelgem tegoare een rondje van 5 km of 10 km te lopen kan dat op zaterdagnamiddag 14 augustus. Op STRAVA kan men alvast aansluiten aan de groep “Batjesloop Zedelgem” en er het nieuwe parcours ontdekken.

 

Dorpsspel Zedelhem Anomalie

Na het succes van vorig jaar is er opnieuw een zoektocht die gedurende het hele weekend loopt.
In Zedelhem Anomalie gaan de deelnemers in het dorp op zoek in de etalages van meer dan 30 Zedelgemse Dorpscommercanten naar zaken die er niet thuis horen. Maak er tegoare met het gezin of vrienden een leuke wandel- of fietszoektocht van en maak kans op een van de prachtige prijzen die door de deelnemende handelaren aangeboden worden. Er is meer dan 1.500 euro aan prijzen te verdelen! Deelnemen is volledig gratis.

0