Batjes 2022 – Zilleghem Tegoare goat fluo

 

 

Batjes 2022 Zilleghem Tegoare is een feit en gaat door op 12 – 13 – 14 augustus 2022, de beperkte maatregelen van vorig jaar zijn achter de rug en dus kunnen we er dit jaar vollenbak tegenaan!

Omdat de samenwerking van 6 lokale organisaties (Volleybalclub Packo, Chiro Zedelgem Dorp, Oudercomité VBS Zedelgem-dorp, Kunst & Vermaak, Sint-Jorisvrienden en Batjes Zedelgem vzw) vorig jaar
smaakte naar MEER, hebben we beslist om ook dit jaar terug de handen in elkaar te slaan en ZILLEGHEM TEGOARE terug SAMEN te organiseren.

Ook dit jaar sluiten we terug aan bij de traditie van de koers, de avondmarkt, de piconbar, BBQ of hesp aan het spit, maar bereiden we het programma ook uit met een Kubb tornooi, een volwaardig traditioneel dorpsspel met opdrachten, springkastelen en kinderanimatie.

Al wie dus afzakt naar het schoolplein en bij uitbreiding “het dorp” tijdens de Batjes 2022, steunt meteen de 6 Zedelgemse organisaties!

 

Tal van optredens

Het schoolplein wordt opnieuw een waar festivalplein … Heel wat optredens staan op het programma.

Op vrijdagavond starten we met coverbands Blue Thrill en De Toâpe Geraapte en sluiten we af met een traditie die terugkeert van vroeger zij het nu een openluchtfuif met DJ’s Bolle en BPM.

Op zaterdag wordt er animatie van Komtuveu met aansluitend een kinderfuif voorzien en treden s’avonds de groepen Studio Banaal en U2Be op gevolgd door een DJ set van DJ Cyrix.

Op zondag starten we iets later dan anders maar kunnen we vanaf 12 uur genieten van een natje en een droogje op het schoolplein om vanaf 14 uur te luisteren naar een Taptoe van Kunst en Vermaak die start aan Woonzorgcentrum Klaverveld en na een optocht door het dorp afsluit op het plein, tijdens de braderie zijn er optredens van The Spotlights en Kartje Kilo en de avond zetten we in met een optreden van KovVer om vervolgens af te sluiten met DUST gevolgd door onze eigen Zedelgemse huis DJ MusicMaster Ward.

 

Ook de sportieve kant van de Zedelgemnaren komt dit jaar opnieuw aan bod

Op vrijdag openen we de sportieve registers met de Macom Design Batjes koers, een wielerwedstrijd doorheen Zedelgem-dorp die dit jaar bovendien het Belgisch Kampioenschap van de O.W.V.F is. Inschrijven en starten doen we aan Brasserie Chaplin en aankomst is voorzien aan Café De Kave.

Op zaterdag heffen we naar jaarlijkse gewoonte de loopprestatie van jong en oud naar een hoger niveau en organiseren we #BatjesloopZedelgem2022. Start en aankomst zijn voorzien op het schoolplein. We starten terug met de Kidsrun 1 ste 2 de en 3 de leerjaar en vervolgen met de Kidsrun 4 de , 5 de en 6 de leerjaar om te eindigen met de grote loop van 5 km of 10 km.
Op STRAVA kan men alvast aansluiten aan de groep “Batjesloop Zedelgem” en er het parcours ontdekken.

Op zaterdagmiddag is er bijkomend een heus Kubb tornooi dat wordt georganiseerd op de terreinen gelegen achter ons gemeentehuis! De sportieve Zedelgemnaar wordt dus zeker en vast uit zijn kot gelokt.

 

Dorpsspel Zilleghem Tegoare

Na het succes van Zedelghem Anomalie hernemen we terug het dorpsspel op zondagmiddag waarbij doorheen het dorp een aantal opdrachten zal kunnen uitvoerd worden bij de Zedelgemse Dorpscommercanten. Maak er tegoare met het gezin of vrienden een leuke wandeltocht van en maak kans op een van de prachtige prijzen die door de deelnemende handelaren aangeboden worden! Deelnemen is volledig gratis!

 

0